Dostupni linkovi

Split: Rekordan broj putnika


U splitskoj Zračnoj i Trajektnoj luci u subotu se očekuje promet oko 45.000 putnika, što je rekordan ovogodišnji promet u jednom danu.

"Tijekom dana u splitsku će zračnu luku sletjeti 112 zrakoplova te će se u dolasku i odlasku ostvariti promet oko 25.000 purnika što je rekordan promet u jednom danu ove godine", rekao je za Hinu Mate Melvan, voditelj Službe prihvata i otpreme u splitskoj zračnoj luci Resnik.

Ističe da će najviše letova, dvadesetak, danas ostvariti na relaciji između splitske zračne luke i skandinavskih zemalja, a ukupno će zrakoplovi u splitskoj zračnoj luci danas prometovati sa 50-ak destinacija diljem Europe. Najavio je da će se svakog sljedećeg vikenda do početka kolovoza povećavati promet putnika kroz splitsku zračnu luku.

"U prvih šest mjeseci ove godine ostvarili smo promet blizu 551.000 putnika što je za 6,3 posto više u odnosu na prvo polugodište 2013. godine. Do kraja ove godine očekuje se da promet u splitskoj Zračnoj luci bude veći za oko 5 posto, to jest oko 70.000 više no u 2013. godini, u kojoj je ostvaren promet 1.580.000 putnika", kazao je Melvan

Koordinator Jadrolinijinog splitskog plovnog područja Ante Mrvica izvjestio je kako se tijekom dana kroz Gradsku luku Split očekuje promet oko 20.000 putnika što ovogodišnji rekord u jednom danu.

XS
SM
MD
LG