Dostupni linkovi

Nastavljen protest radnika ZOI '84


Više od 100 radnika sarajevskog preduzeća ZOI '84 i danas su nastavili protest, nakon što su juče uzalud zahtevali da ih primi neko iz Vlade Kantona Sarajevo.

Preduzeće ZOI '84 Olimpijski centar Sarajevo d.o.o. formirano je posle Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu, u martu 1984. odlukom gradskih vlasti. Ovo javno preduzeće je gazdovalo hotelima i objektima izgrađenim za Igre i bavilo se turizmom, poslovnim turizmom, organizovanjem sportskih aktivnosti, ali je danas pred kolapsom.

Deo radnika ZOI '84 danas se zaključao u prostorije sportskog kompleksa Zetra gde će, kako kažu, ostati dok Vlada Kantona Sarajevo i uprava ne reše pitanje zaostalih plata i doprinosa za socijalno i zdravstveno osiguranje za oko 180 radnika.

Radnici ovog, nekada uspešnog i perspektivnog preduzeća kažu da nisu primili 10 plata i traže da se hitno mora izabere novo rukovodstvo firme, jer je poslednji direktor nedavno podneo ostavku.

Zaposleni od vlade Kantona Sarajevo zahtevaju da izvrši pritisak na Skupštinu ZOI '84 koja treba da imenuje novi Nadzorni odbor, kako bi novi direktor bio što pre imenovan a njihovi nagomilani problemi počeli da se rešavaju.

Sa okupljenim radnicima koji su se jutros skupili ispred zgrade Vlade Kantona Sarajevo razgovarao je kantonalni ministar privrede Emir Hrenovica koji je za ovakvo stanje u ZOI '84 okrivio rukovodstvo kompanije.

XS
SM
MD
LG