Dostupni linkovi

Podgorica:Dunja Mijatović razgovarala sa direktorom policije


Sloboda medija i sa njom povezana prava temelj su svakog demokratskog društva a Uprava policije intenzivno radi na zaštiti tih i ostalih prava koje garantuje Ustav, kazao je direktor crnogorske policije, Slavko Stojanović na sastanku sa predstavnicom OEBS-a za slobodu medija, Dunjom Mijatović.

Stojanović je, kako je saopšteno, upoznao Mijatović rasvijetljenim slučajevima napada na novinare i imovinu medija i intenzivnim aktivnostima koje se preduzimaju na rasvjetljavanju ostalih slučajeva.

„Jedna od preventivnih aktivnosti je i analiza rizika ugroženosti zaposlenih u sredstvima javnog informisanja – novinara, predviđena Akcionim planom za poglavlje 23, a čija izrada je u toku“, naglasio je Stojanović.

On je kazao da je Uprava policije ima profesionalnu saradnju sa medijima, koja je svakodnevna, ažurna i kvalitetna.

„Uprava policije je transparetna i informacije o realizovanim policijskim aktivnostima čini dostupnim javnosti na blagovremen i precizan način, uz poštovanje pretpostavke nevinosti i zaštitu ličnih podataka osumnjičenih i oštećenih osoba, sa posebnim akcentom na zaštitu prava maloljetnika“, naveo je Stojanović.

Mijatović je kazala da je sloboda medija veoma bitna za proces evropskih intergacija, te da nadležni organi među kojima je i policija imaju značajnu ulogu u obezbjeđivanju ovog prava.

„Stojanović i Mijatović su se saglasili da je rad Komisije za praćenje postupanja nadležnih organa u istragama slučajeva prijetnji i nasilja nad novinarima, ubistava novinara i napada na imovinu medija značajan u smislu davanja doprinosa policijsko – tužilačkim istragama u ovim slučajevima“, navodi se u saopštenju.

XS
SM
MD
LG