Dostupni linkovi

Pariz će pomoći Crnu Goru pred NATO samit u Velsu


Crna Gora moze računati na pomoć zvaničnog Pariza pred samit u Velsu, kazao je predsjednik Nacionalne skupštine Francuske Klod Bartolon, nakon sastanka sa predsjednikom Skupštine Crne Gore Rankom Krivokapićem.

Bartolon je napomenuo da je važno da ulazak u NATO žele i građani Crne Gore.

Pred jesenji Samit i uoči NATO ministarskog savjeta u Briselu, možemo biti umjereni optimisti, poručuje Krivokapić.On je u Parizu na Institutu za međunarodne odnose održao predavanje na temu "Uloga OEBS-a u evropskoj krizi".

Posjeta predsjednika parlamenta Krivokapića Francuskoj na najvišem je nivou kada su posrijedi odnosi ove dvije zemlje od kada je Crna Gora nezavisna.

Krivokapić, nakon susreta sa predsjednikom Nacionalne skupštine Francuske Klodom Bartolonom, kaže da je bilateralna saradnja dvije zemlje dobra i da Crna Gora računa na podršku Francuske u integracijama.

Bartolon u izjavi za RTCG takođe podvlači značaj posjete i podršku evropskom i evro-atlantskom putu.

„Ovaj sastanak potvrđuje dobre odnose naše dvije zemlje. U okviru vašeg ulaska u EU, mi smo tu da pomognemo. Uoči samita u Velsu, ništa se ne zna sigurno, ali imate našu podršku, i ono što je nama veoma značajno je da stanovništvo u Crnoj Gori podržava projekat ulaska u NATO. Francuska podržava to da Crna Gora bude kvalitetno spremna za ulazak u NATO“, kazao je Bartolon.

Preporučujemo

XS
SM
MD
LG