Dostupni linkovi

Beograd: Počinje drugi festival knjige "ČitamČitaš"


Drugi Festival knjige "ČitamČitaš" biće održan danas i sutra kod nekadašnje Narodne biblioteke Srbije na Kosančićevom vencu, a centralna aktivnost je trampa polovnih, pročitanih knjiga.

Festival će otvoriti književnik i slikar Mileta Prodanović, a raznovrstan program koji u fokusu ima knjigu trajaće od 14 do 22 sata.

U okviru muzičkog programa na festivalu će nastupati Jesenji orkestar, Duo iz benda Lisabon, bend Ivica, hor i orkestar Horkestar, gudački kvartet Feliks art i najmlađi učenici muzičkih škola.

U toku večeri grupa "Poezin" izvodiće slem poeziju, umetnički, poetski izraz koji se usmeno izvodi na slobodnoj, otvorenoj sceni u vidu takmičenja.

U okviru festivala biće izložen i deo postavke Muzeja knjige i putovanja iz Beograda, a nastupiće i organizacija "Argh!" čiji će članovi čitati pesme ili kraće prozne oblike.

Festival ima za cilj čuvanje, rehabilitaciju i popularizaciju knjige i kulture čitanja, a organizovale su ga studentkinje istorije umetnosti Tanja Đorđević, Tijana Zebić, Kristina Grebenar i Mirjana Jemović, diplomirana istoričarka umetnosti.
XS
SM
MD
LG