Dostupni linkovi

RS: Vladajuća koalicija opet zajedno


Stranke vladajuće koalicije u Republici Srpskoj imaće na oktobarskim izborima u BiH zajendičke kandidate za predsednika RS i srpskog člana Predsedništva BiH.

Stranke vladajuće koalicije u Republici Srpskoj - Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), Demokratski narodni savez (DNS) i Socijalistička partija Republike Srpske (SPRS) imaće na oktobarskim opštim izborima u BiH zajedničke kandidate za predsednika RS i srpskog člana Predsedništva BiH.

To su danas u Banjaluci dogovorili predsednici tih stranaka Milorad Dodik, Marko Pavić i Petar Đokić, koji su najavili da će uskoro biti poznata imena kandidata za te dve funkcije.

Oni su rekli da će odluku o zajedničkim kandidatima za predsednika RS i člana Predsedništva BiH pojedinačno razmatrati organi tri stranke.

Ranije je najavljeno da će Dodik biti kandidat za predsednika RS, a kandidatura za člana Predsedništva BiH je ponuđena Marku Paviću, koji je, međutim, poručio da za to nije zainteresovan.

Ni opozicioni Savez za promene još nije saopštio imena svojih kandidata za predsednika RS i člana Predsedništva BiH.

Najjača opoziciona stranka, Srpska demokratska stranka (SDS), najavila je da su njeni potencijalni kandidati za predsednika RS gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić i potpredsednik stranke Ognjen Tadić, dok su mogući kandidati za člana Predsedništva lider SDS-a Mladen Bosić i visoki funkcioner stranke Mirko Šarović.

Iz Partije demokratskog progresa (PDP) je najavljeno da traže da kandidat Saveza za promene za člana Predsedništva BiH bude lider njihove stranke Mladen Ivanić, dok su iz Narodnog demokratskog pokreta (NDP) Dragana Čavića saopštili da ne nameravaju za sebe tražiti kandidaturu za predsednika RS ili člana Predsedništva BiH.
XS
SM
MD
LG