Dostupni linkovi

Vučić: Sajt Peščanika napadnut s dve adrese, država nema veze s tim


Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je ustanovljeno da je sajt Peščanika bio "napadnut" sa dve adrese, ali da taj napad nema nikakve veze sa državom.

Vučić je rekao da je nakon svega što se dešavalo imao sumnji da je sajt Peščanika "napadnut i oboren", što se potvrdilo tačnim.

Ustanovljeno je, dodao je, i odakle su ti napadi došli, ali da u ovom trenutku ne može da kaže sa kojih adresa dok ne bude završena istraga.

Kada istraga bude završena javnost će dobiti kompletnu informaciju o tome, rekao je Vučić, dodavši da će država sve takve slučajeve ispitati i obelodaniti ko stoji iza njih.

Vučić je naveo i da je obrazloženje tri naučnika da je doktorat ministra policije Nebojše Stefanovića plagijat najgluplje obrazloženje koje je ikad čuo.

Vučić je ustvrdio da ne zna na osnovu čega su oni zaključili da je ministar unutrašnjih poslova palgirao svoj doktorski rad.

Na sajtu Peščanika u nedjelju je objavljen tekst Uglješe Grušića (docent, Univerzitet u Notingemu), Branislava Radeljića (vanredni profesor Univerzitet Istočni London) i Slobodana Tomića (doktorant, Londonska škola ekonomije i političkih nauka) u kojem tvrde da postoje ozbiljne indicije da u Stefanovićevom doktorskom radu ima mnogo plagijata.

Stefanović negira tvrdnje o plagijatu.
XS
SM
MD
LG