Dostupni linkovi

Megatrend: Apsolutno autentičan rad ministra StefanovićaRektor Univerziteta Megatrend Mića Jovanović izjavio je danas da je doktorska disertacija ministra unitrašnjih poslova Nebojšse Stefanovića "apsolutno autentično
naučno delo".

Komentarišući napis o plagiranju doktorata Nebojše Stefanovića, Jovanović je rekao da su na portalu Peščanik "nazovi stručnjaci namerno obmanuli javnost" i poručio da će Univerzitet razmotriti i podnošenje krivične prijave protiv autora tog teksta.

"Reč je o napadima sa političkom konotacijom", smatra Jovanović.

Po njegovim rečima, Stefanović je za doktorat sproveo empirijska istraživanja, te samim tim rad ne može biti plagijat.

"Istraživanje je sprovedeno na 200 ispitanika, tako da postoji i 200 svedoka da nije reč o plagijatu", kazao je Jovanović.

Na sajtu portala Peščanik, u nedelju je objavljen tekst u kojem se ukazuje na ozbiljne indicije da je deo doktorata ministra unutrašnjih poslova Srbije Nebojše Stefanovića plagijat.

Nebojša Stefanović je juna 2013. godine odbranio doktorat na Megatrend univerzitetu u Beogradu na temu "Nova uloga strategijskog menadžmenta u upravljanju lokalnom samoupravom (primer grada Beograda)".

U tekstu objavljenom na Peščaniku autori Uglješa Grušić (docent, Univerzitet u Notingemu), Branislav Radeljić (vanredni profesor Univerzitet Istočni London) i Slobodan Tomić (doktorant, Londonska škola ekonomije i političkih nauka) tvrde da postoje ozbiljne indicije da je u radu mnogo plagijata i da je naslovna tema promašena.
XS
SM
MD
LG