Dostupni linkovi

Đukanović: Vlast u Podgorici biće formirana bez problema


Lider Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović kazao je da očekuje da će vlast u Podgorici biti formirana brzo i bez problema.

"Ne vidim ozbiljnije probleme da se u narednih nekoliko dana ne iskreiraju aranžmani koji će garantovati da se u kratkom roku uspostavi vlast u Podgorici", rekao je Đukanović i dodao da su rezultati lokalnih izbora potvrdili snažnu dominaciju DPS-a.

Đukanović je, gostujući na televiziji Atlas, rekao i da bi rezultati lokalnih izbora mogli blagotvorno djelovati na funkcionisanje vlasti na državnom nivou i dodao da ne vjeruje da će biti vanrednih parlamentrnih izbora.

"Učinilo mi u određenom trenutku, uoči lokalnih izbora, prije svega zahvaljujući propagandi jednog dijela antivladinih medija i opozicije da je dio javnosti povjerovao da je, vjerovatno, zbog posljedica ekonomske krize realno da dođe do neke ozbiljnije prekompozicije političke scene Crne Gore“, naveo je Đukanović.

Rezultati izbora su, kako je dodao, potpuno odbacili tu ideju, demantovali takva očekivanja i potvrdili odnos snaga "koji je od ranije poznat".

On vjeruje da će oni koji su se, kako je rekao, malo zanijeli tom opozicionom euforijom i pomislili da bi, možda, trebalo razmišljati o nekim drugačijim aranžmanima, nakon izbora, „sada imati više nego dovoljno argumenata da se presaberu i okrenu daljoj saradnji sa DPS -om radi očuvanja stabilnosti i evroatlanskog puta Crne Gore“.
XS
SM
MD
LG