Dostupni linkovi

DPS ubedljivo u Podgorici


Koalicija “Za evropsku Podgoricu - Milo Đukanović” na izborima u Podgorici osvojila je 46,6 odsto glasova i 28 mandata, objavio je Centar za demokratsku tranziciju. Prema neslužbenim podacima, Demokratski front ima 17 odbornika, SNP je osvojila 9 mandata, a Koaliciju „Evropsko lice Podgorice" predstavljaće 5 odbornika.

Apsolutnu vlast DPS je ponovo osvojio u Danilovgradu, Žabljaku i Šavniku, kao i gradskim opštinama Tuzima i Golubovcima, a u Podgorici i Bijelom Polju toj stranci nedostaje jedan mandat da bi samostalno vršila vlast. Socijaldemokratska partija, koalicioni partner sa DPS na državnom nivou, koja je na ovim lokalnim izborima, u većini opština, nastupila samostalno, a u Podgorici u koaliciji sa strankom Pozitivna Crna Gora, dobila je manje odborničkih mandata nego sto ih je imala u savezu sa DPS. Ipak, od te partije zavisi ko će formirati novu lokalnu vlast, ne samo u Podgorici, nego i u Baru, Plavu, Kolašinu, Pljevljima i Rožajama.

Kako prema preliminarnim rezultatima niko nije osvojio apolutnu vlast u Podgorici, predstoje pregovori o vladajucoj koaliciji.
XS
SM
MD
LG