Dostupni linkovi

DPS bez apsolutne vlasti u Podgorici


Koalicija predvođena Demokratskom partijom socijalista u Podgorici nije uspjela da osvoji nadpolovičnu većinu glasova građana, pa će se o budućoj vasti u Glavnom gradu pregovarati.

Prema preliminarnim podacima Centra za demokratsku ranziciju na osnovu 88% obrađenog biračkog tijela, DPS je u Podgorici osvojio 46,3%, ili 28 mandata.

Demokratski front je osvojio 28,7% odnosno 17 mandata. Socijalistička narodna partija je dobila 14,9 odsto ili devet mandata.

Koalicija Evropsko lice Podgorice, koalicije Socijaldemokratske partije i Pozitivne Crne Gore je sa 8,8% osvojila pet mandata. Albanska koalicija sa 1,3% čime nije prešla prag za ulazak u parlament Glavnog grada.

Rezervu prema ovim podacima je izrazio portparol DPS-a Časlav Vešović koji je rekao da je njegova partija u Podgorici na samoj granici apsolutne većine, ali da se konačan rezultat neće znati do prebrojavanja svih glasačkih listića.

Iako su se izbori održavali u 12 gradova i dvije podgoričke opštine, izbori u Podgorici su bili u fokusu javnosti jer su gotovo sve političke stranke i koalicije ocjenile da bi rezultat izbora u Glavnom gradu mogao da utiče na buduću političku mapu na državnom nivou.
XS
SM
MD
LG