Dostupni linkovi

Belgija: Preminula četvrta žrtva pucnjave, osumnjičeni pušten


Osoba koja je u subotu ranjena u pucnjavi u Jevrejskom muzeju u Briselu preminula je tokom noći, a muškarac koji je uhapšen oslobođen je sumnji i pušten je kući, saopštila je belgijska policija.

Ukupan broj žrtava napadača koji je bez povoda osuo vatru na posetioce muzeja u briselskom kvartu Sablon time se popeo na četiri, a policija intenzivno traga za ubicom, koji je nakon zločina pobegao automobilom koji ga je čekao ispred ulaza.

Osoba koja je uhapšena neposredno nakon zločina ispitana je i više se ne sumnjiči za napad, saopštila je portparolka belgijske policije Ine Van Vimerš.

Dve od četiri osobe koje je ubio naoružani napadač bili su izraelski turisti, izjavio je portparol izraelskog Ministarstva spoljnih poslova Jigal Palmor.

"Među žrtvama je jedan izraelski par iz Tel Aviva, stari između 50 i 60 godina, koji su bili u turističkoj poseti Briselu", rekao je Palmor za agenciju AFP.

"Imamo poverenja da će belgijske vlasti, pravni sistem i policija te zemlje pomno istražiti ovaj strašan zločin", rekao je Palmor.
XS
SM
MD
LG