Dostupni linkovi

Đoković za poplavljena područja daje pola miliona eura


Drugi tenisar svijeta, slavni Novak Đoković cijeli prihod od pobjede na matersu u Rimu, pola miliona eura namijenio je za pomoć poplavljenim područijima.

Đoković koji je juče pobijedio prvog tenisera svijeta Rafela Nadala u Rimu neprekidno daje podršku podršku ljudima koji su direktno ugroženi poplavama u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj.

Nakon što je apelovao na sve svjetske medije da skrenu pažnju na balkansku katastrofu, Đoković se više puta obraćao unesrećenima dajući im do znanja da nisu sami, a sve druge pozvao da upute pomoć.

"Srce mi se cijepa kada vidim koliko ljudi je evakuisano i ugroženo u Bosni! Preko 950.000! Izdržite, braćo... Pomoć će stizati iz svijeta", napisao je Đoković na Twitteru, te dodao: "Također, vidim da je i istok Hrvatske pogođen poplavama. Iskreno se nadam da vas neće pogoditi u onoj mjeri koliko Srbiju i Bosnu. Čuvajte se. Živjeli svi narodi bivše Jugoslavije. Neka je Bog uz vas..."

''Iako sam se vratio tenisu i pobijedio, tužan sam. Moje srce je uz naš narod i sve koji su izgubili domove i najmilije, a takvih je puno'', rekao je Đoković sinoć za B92.
XS
SM
MD
LG