Dostupni linkovi

Ponovno odgođeno novo suđenje generalu Vladi Trifunoviću


Novo suđenje generalu nekadašnje JNA Vladimiru Trifunoviću, kojeg Hrvatska tereti za ratni zločin, a Srbija za izdaju, ni danas nije počelo zbog bolesti.

Zbog ratnog zločina počinjenog 1991. u Varaždinu, uz Trifunovića se tereti Berislava Popova koji je bio zapovjednik vojarne Kalnički partizani i zapovjednika vojarne Jalkovečke žrtve Vladimira Davidovića.

Nitko od optuženika danas se nije pojavio na sudu. No, obrane Trifunovića i Popova zatražile su da im se sudi u odsutnosti jer smatraju da su za to ispunjeni svi uvijeti.

Sudsko vijeće zagrebačkog Županijskog suda odlučilo je na iduću raspravu, 23. lipnja pozvati vještaka koji će pregledati njihovu liječničku dokumentaciju. Potom će odlučiti hoće li se postupak voditi u odsutnosti.

Sva trojica pravomoćno su osuđena 1993. na Okružnom sudu u Varaždinu na ukupno 40 godina zatvora pri čemu su Trifunović i Popov dobili po 15, a Davidović deset godina zatvora. No, Županijski sud u Varaždinu je na zahtijev Trifunovića i Popova odlučio u kolovozu prošle godine obnoviti postupak.
XS
SM
MD
LG