Dostupni linkovi

Đukanović:Najprosperitetniji smo na Balkanu


Crna Gora je od ekonomski najnerazvijenije jugoslovenske republike postala najprosperitetnija balkanska ekonomija, i to je postignuto zahvaljujući evropskoj viziji, poručio je premijer Milo Đukanović.

Đukanović je učestvovao danas u Varšava, drugog dana posjete Poljskoj, u radu godišnjeg političkog sastanka Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) na poziv predsjednika te institucije Sume Čakrabartija.

On je, kako je saopšteno iz crnogorske Vlade, učestvovao u radu skupa kao jedini visoki zvaničnik neke od država Zapadnog Balkana, i govorio o ekonomskim i ukupnim dostignućima i iskustvima Crne Gore i ovog dijela Evrope.

„Od ekonomski najnerazvijenije jugoslovenske republike stvorili smo najprosperitetniju balkansku ekonomiju. Bili smo na rubu građanskog rata, a danas imamo politički stabilnu državu koja nema otvorenih pitanja sa susjedima. Postigli smo to zahvaljujući evropskoj viziji, dosljednim sprovođenjem reformi i aktivnim promovisanjem regionalne saradnje“, kazao je Đukanović.

On je istakao da je Vlada svjesna da je dalji napredak moguć jedino u stabilnom okruženju, ocjenjujući da je zato Crna Gora veoma posvećena regionalnoj saradnji i integraciji.
XS
SM
MD
LG