Dostupni linkovi

Obamin polubrat Malik posjetio Bijelo Polje


Polubrat predsjednika SAD-a Baraka Obame, Malik Obama, boravio je juče u Crnoj Gori, i tom prilikom posjetio Bijelo Polje, gdje je sa predsjednikom Opštine Aleksandrom Žurićem razgovarao o mogućnostima buduće saradnje.

Obama, koji je predsjednik Fonda mira, sa Žurićem je obišao Kuću Rista Ratkovića, gdje je saopštio da narodi Balkana na najbolji način pokazuju kako se i nakon ratova može graditi mir i prijateljstvo

"Suština moje posjete je da širimo poruku mira na Balkanu i ostatku svijeta. Svi znamo istoriju Balkana sa kojim moja zemlja Kenija ima dugu tradiciju prijateljstva, još iz vremena Tita. Fondacija Barak Husein Obama, koja je dobrotvorna organizacija, osnovana je u znak sjećanja na našeg oca. Svrha osnivanja je ostvarivanje njegovog sna, koji je bio ispred svog vremena. Mir se može jedino ostvariti kada se iskorijeni siromaštvo, izgradnjom infrastrukture i industrije. Ako nema mira, ne možemo imati čistu vodu za piće niti imati bogate komšije preko rijeke", rekao je Obama.

Predsjednik Opštine Bijelo Polje Aleksandar Žurić kazao je kako nije slučajno da su predstavnici Fondacije mira izabrali Bijelo Polje s obzirom na bogatu tradiciju dobrih međunacionalnih i međukonfesionalnih odnosa, a samim tim i očuvanja mira. Napomenuo je da je Bijelo Polje dobitnik međunarodne nagrade za najtolerantiji grad u jugoistočnoj Evropi.


Malik je najstariji brat aktuelnog američkog predsednika. Živi u Keniji gde ima 12 vjenčanih žena. Pokušao je da uđe u politiku kao predsjednički kandidat, ali je osvojio samo jedan procenat glasova kenijskih glasača.
XS
SM
MD
LG