Dostupni linkovi

Mišković se žali Evropskom sudu


Odbrana Miroslava Miškovića podnijeće Evropskom sudu za ljudska prava predstavku zbog prekomjernog opterećenja Miškovića u postupku koji se protiv njega vodi.

Danas je nastavljeno suđenje u Specijalnom sudu u Beogradu vlasniku Delta holdinga, njegovom sinu Marku, vlasniku "Nibens grupe" Milu Đuraškoviću i još osmorici optuženih za malverzacije sa putarskim preduzećima.

Miškovićev branilac Zdenko Tomanović rekao je novinarima u pauzi suđenja da je žalba u pripremi i da će biti podnijeta iduće sedmice.

On je podsjetio da je Mišković bio u pritvoru sedam mjeseci, da je za odbranu sa slobode položio 12 miliona eura, da mu je blokirano 40 miliona eura imovine i da mu se ne dozvoljava da putuje u inostranstvo.

Tomanović je rekao da je mjera po kojoj se Miškoviću ne dozvoljava putovanje u inostranstvo prekomjerna, čak i za praksu domaćih sudova, jer to, kako je naveo, nije uobičajeno čak ni kad su u pitanju okrivljeni za mnogo teža krivična djela.

Advokat je izrazio očekivanje da će Evropski sud razmatrati njihovu žalbu i da će je pozitivno riješiti, s obzirom na njegovu praksu i praksu drugih sudova u Evropi.

Tomanović je prethodno, na suđenju, rekao da danas podnosi žalbu na rješenje kojim je Miškoviću za još tri mjeseca produžena mjera oduzimanja pasoša i zabrana napuštanja boravišta.
XS
SM
MD
LG