Dostupni linkovi

Organizovani kriminal:Davor Elez negirao krivicu na sudu


Davor Elez, član organizovane kriminalne grupe Darka Eleza, izjasnio se danas pred Sudom BiH da nije kriv po optužnici za krivično djelo organizovani kriminal, a Tužilaštvo BiH je zatražilo da mu bude ukinut pritvor i određene mjere zabrane.

Kao državljanin BiH i Srbije, Elez je do juče, kada se predao pripadnicima Granične policije BiH, bio nedostupan pravosuđu BiH, a na današnjem ročištu je potvrđeno da je živio u Beogradu sa ženom i troje maloljetne djece.

Tužilaštvo BiH danas je, u saglasnosti sa odbranom Davora Eleza, zatražilo od Suda BiH da mu budu ukinuta mjera pritvora i određena mjera zabrane.

Kao olakšavajuću okolnost, branilac Tatjana Savić iznijela je činjenicu da se Davor Elez sam predao policiji.

Sud BiH bi tokom dana trebalo da donese odluku o zahtjevu Tužilaštva BiH, a ukoliko Davoru Elezu bude ukinut pritvor kretanje će mu biti dozvoljeno samo na području Istočne Ilidže, gdje je prijavljen, te Istočnog Sarajeva, gdje se nalazi jedini Centar javne bezbjednosti u neposrednoj blizini.

Ukoliko Sud BiH prihvati ovaj zahtjev, tokom dana će biti određena i visina kaucije.

Tužilaštvo BiH tereti Davora Eleza, brata Darka Eleza, za teško ubistvo, pranje novca, pripadnost zločinačkoj organizaciji i razbojništvo.

Pripadnicima kriminalne grupe Darka Eleza, kojoj pripada i ranije osuđivani Davor Elez, uhapšenim u akciji "Lutka" sudi se pred Sudom BiH za više ubistava na području Istočnog Sarajeva, oružanih pljački banaka, razbojništva, pranje novca i druga teška krivična djela.
XS
SM
MD
LG