Dostupni linkovi

Vrijednost eura blizu sedmičnog maksimuma


Euro je u ponedjeljak nastavio da se kreće u blizini sedmičnog maksimuma u odnosu na dolar kako su investitori izbjegavali američku valutu zbog straha da eskalacije sukoba u Ukrajini može uvući i Vašington u konflikt.

Međutim dobri rezultati sektora usluga objavljeni u SAD spriječili su veći pad američke valute.

"U toku današnjeg dana očekuju nas izvještaji o sektoru usluga u zoni eura, ali i izvještaj o trgovinskom bilansu u SAD. Tokom azijskog trgovanja valutni par EUR/USD porastao je 0,05 odsto\", navedeno je u izvještaju FXLidera.

Britanska funta se nije mnogo kretala u ponedjeljak. Nedostatak važnijih fundamenata zbog proslave praznika u Velikoj Britaniji uticao je da se britanska valuta uglavnom kreće pod uticajem tehničkih faktora, dok se danas očekuju izvještaji o sektoru usluga.

Već neko vrijeme ovaj indeks kreće se iznad 50 poena što ukazuje na konstantnu ekspanziju sektora usluga u Velikoj Britaniji. Tokom marta dostigao je 57,6 poen što je bilo nešto niže od očekivanih 58,2 poena. Ovog puta očekuje se nepromijenjeno stanje.

Tokom azijskog trgovanja valutni par GBP/USD porastao je 0,17 odsto.

Cijene američkih akcija su u ponedjeljak popodne ponovo počele da rastu podržane dobrim rezultatima sektora usluga u SAD. Ipak situacija u Ukrajini i dalje opterećuje sklonost ka riziku među investitorima.
XS
SM
MD
LG