Dostupni linkovi

Pripadnici Zelenih beretki i delegacija RS-a sutra dolaze u Dobrovoljačku ulicu


Pripadnici Zelenih beretki sutra će u bivšoj Dobrovoljačkoj ulici odati počast palim borcima koji su odbranili Sarajevo, a mirnu šetnju ovom ulicom najavili su članovi delegacije iz RS-a kako bi obilježili stradanje pripadnika JNA 3. maja 1992. godine

“Sutra ćemo u Dobrovoljačkoj u 10 sati odati počast našim borcima koji su dali svoje živote na tom prostoru. Mislim da je 3. maj ključni datum u odbrani Sarajeva i Bosne i Hercegovine”, rekao je za Klix.ba Vahid Alić, predsjednik Zelenih beretki općine Stari Grad.

Predsjednik Pododbora Vlade Republike Srpske za obilježavanje značajnih historijskih događaja Velimir Dunjić je najavio da je sutra od 10.30 do 11.30 sati delegacija iz RS-a planirala mirnu šetnju Dobrovoljačkom ulicom u Sarajevu.

"U skladu sa Zakonom o javnom okupljanju Kantona Sarajevo uputili smo blagovremeno sve zahtjeve i dobili uvjeravanja od MUP-a Kantona Sarajevo i federalnog MUP-a da neće biti nikakvih kontramitinga u Sarajevu, te da će ovo obilježavanje proteći bezbjedno", rekao je Dunjić na konferenciji za novinare u Banjaluci.
XS
SM
MD
LG