Dostupni linkovi

Malezija objavila preliminani rezultat istrage o avionu


Malezija je danas objavila preliminarni izvještaj i ostale informacije o letu aviona malezijske aviokompanije koji je prije gotovo dva mjeseca misteriozno nestao sa 239 putnika i članova posade.

Izvještaj, dokument na pet strana, koji je prethodno predat Međunarodnoj organizaciji za civilni aviosaobraćaj, elektronski putem je proslijeđen i medijima.

Međutim, u izvještaju se ne navodi nijedan novi bitan podatak o tome šta se dogodilo 8. marta sa "boingom", već je samo sumirano ono što je objelodanjeno u posljednjih nekoliko nedjelja.

U kratkom izvještaju su i audio snimci razgovora članova kokpita sa kotrolorima leta i dokumenta koja pripadaju malezijskoj aviokomapniji.

Dokument koji je danas objavljen ne sadrži ni informaciju o specijalnoj istrazi malezijske policije kako bi se utvrdilo da li je u pitanju teroristički akt.

Vlada Malezije, koja je oštro kritikovana zbog haotičnog načina izvještavanja i kasnog početka potrage za nestalim avionom, saopštila je da nastavlja potragu.

Ove sedmice vlasti su angažovale bivšeg malezijskog zvaničnika civilne avijacije da rukovodi istragom u kojoj učestvuju i pripadnici američkog nacionalnog savjeta za bezbjednost saobraćaja, kao i druge strane agencije specijalizovane za avijaciju.

Avion kompanije "Malezija erlajns" sa 239 putnika nestao je 8. marta, kada je iz Kuala Lumpura krenuo za Peking.

Vjeruje se da je avion pao u Indijski okean, ali do sada nije pronađen ni najmanji trag.

Aviokomapnija je danas je obavijestila ro]ake putnika koji su bili na letu MH370 da napuste hotele u kojima čekaju informacije i vrate se kućama i tamo dalje čekaju na vijesti o potrazi za nestalim avionom.
XS
SM
MD
LG