Dostupni linkovi

U Banjaluci formiran Savez za promjene za smjenu Dodika


Predstavnici mnogih opozicionih političkih partija zajedno sa predstavnicima raznih NVO i udruženja, oformili su Savez za promjene i potpisali su danas u Banjaluci deklaraciju o osnovama politike budućeg djelovanja.

Savez za promjene nastupit će na Opštim izborima 2014. godine, kao jedinstveni politički blok sa zajedničkim kandidatima za Predsjednika Republike Srpske, člana Predsjedništva BiH iz RS i sa ciljem formiranja zakonodavne vlasti na svim nivoima u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini.

Predsjednik PDP-a, Mladen Ivanić, rekao je da je između ostalog cilj Saveza za promjene opstanak, razvoj i napredak Republike Srpske.

"Ovo je značajan dan. Nastao je Savez koji ima snagu, potencijal i moć da smijeni aktuelnu vlast i mi ćemo to sigurno uraditi", rekao je Ivanić.

Predsjednik NDP-a, Dragan Čavić, naglasio je da je Savez za promjene nastao kao suprotnost vladavini predsjednika RS, Milorada Dodika.

"Savez za promjene ima kapacitet da mijenja stvari i nastao je da bi se konačno sa vlasti skinuo SNSD, DNS i Socijalistička partija koje zajedno proteklih devet godina vode RS u propast. NDP se pridružio Savezu za promjene i želimo da ovaj savez bude sušta suprotnost Miloradu Dodiku i njegovim sljedbenicima", izjavio je Čavić.
XS
SM
MD
LG