Dostupni linkovi

Vučić od Dačića preuzeo dužnost premijera Srbije


Aleksandar Vučić i Ivica Dačić
Predajom izveštaja o radu svoje vlade, Ivica Dačić je zvanično Aleksandru Vučiću predao funkciju predsednika vlade. Vučić je, tom prilikom ocenio da je Dačić uspešno i ozbiljno vodio vladu. „Veliki broj članova vlade je bio posvećen i odan ciljevima koji je vlada pred sebe postavila i to je jedan od razloga što saradnju i nastavljamo, jer želimo najbolje za Srbiju“, rekao je Vučić

Dačić se osvrnuo na svoj mandat, koji je trajao nešto kraće od dve godine, ocenivši da je zadovoljan učinkom, naročito na polju spoljne politike. „Mi smo otvorili pregovore o članstvu Srbije u EU, pokrenuli smo sa mrtve tačke pregovrački proces vezan za Kosovo. Možda je najveći rezultata svega toga što smo uradili to što je na brz i dinamičan način promenjena međunarodna pozicija Srbije i slika o Srbiji u svetu“, izjavio je Dačić.

Novi premijer Vučić, rekao je da su pred Dačićem, kao ministrom spoljnih poslova sada veliki i teški zadaci i obaveze. „Mi se našalimo kada kažemo, ali on će biti domaćin i Džonu Keriju i Sergeju Lavrovu“, dodao je Vučić.

Dačić Vučiću predaje Grifona
Dačić Vučiću predaje Grifona
​Govoreći o narednim potezima vlade, Vučić je najavio novo radno vreme u javnom sektoru, kao i donošenje uredbe o korišćenju službenih vozila. Vučić je rekao i da nakon odluke o vozilima, koja bi trebalo da bude doneta na sednici vlade u četvrtak, 1. maja, očekuje i prve proteste zaspolenih u administraciji.

Dačić, koji je u novoj vladi šef diplomatije, rekao je da je na to mesto došao na predlog Aleksandra Vučića, kao i svi kadrovi iz njegove Socijalističke partije Srbije.

Dačić je Vučiću, pored izveštaja o radu vlade, poklonio i repliku Grifona, mitološkog bića iz manastira Ravanica, koje ima telo lava i glavu orla, navodeći da time „simbolizuje snagu lava i mudrost orla“, koja će kako je naveo, “novom premijeru biti potrebna“
  • 16x9 Image

    Ognjen Zorić

    Diplomirao novinarstvo na Fakultetu za kulturu i medije u Beogradu. U beogradski biro RSE dolazi u oktobru 2010. godine gde radi kao novinar, reporter, te uređuje i vodi dnevne emisije.

Vaše mišljenje

Prikaži komentare

XS
SM
MD
LG