Dostupni linkovi

Rajan Gigs privremeni trener Mančester junajteda



Fudbaler Mančester junajteda Rajan Gigs imenovan je danas za privremenog trenera tog kluba.

Mančester junajted je danas otpustio trenera Dejvida Mojsa zbog loših rezultata, a na njegovo mesto postavio Gigsa, koga je Mojs u julu ove godine postavio za trenera-igrača u klubu.

Mančester junajted ove sezone nije ostvario očekivane rezultate, pretrpeo je 11 poraza i nalazi se na sedmom mestu na tabeli. Posle poraza od Evertona u nedelju od 0:2 izgubio je šanse da se plasira u Ligu šampiona, prvi put u poslednje dve decenije.

Mojs je letos preuzeo Mančester junajted, kada se povukao legendarni Aleks Ferguson i tada je potpisao šestogodišnji ugovor. On je postao prvi trener Junajteda koji je otpušten, još od Rona Etkinsona 1986. godine.

Gigs je debitovao za Junajted u sezoni 1990/1991. i do sada je odigrao 962 utakmice i postigao 168 golova. On je prvi na klupskoj listi po broju odigranih utakmica, a iza njega je legendarni Bobi Čarlton sa 758 utakmica.

On je jedini fudbaler Junajteda koji je osvojio 13 šampionskih titula, a sa 611 utakmica fudbaler je sa najviše nastupa u Premijer ligi od njenog nastanka.
XS
SM
MD
LG