Dostupni linkovi

MANS:Krivične prijave protiv Prve banke, Subotića i Radulovića


Mreža za afirmaciju nevladinog sektora MANS je danas Specijalnom državnom tužiocu za organizovani kriminal i korupciju podnio krivičnu prijavu portiv Prve banke Crne Gore, Rodoljuba Radulovića i Stanka Subotića čije kompanije su bile korisnici kredita te banke.

U MANS-u tvrde da je Prva banka dugo vremena bila korišćena od strane pripadnika organizovanog kriminala za pranje novca stečenog kriminalnim aktivnosti, odnosno prometom kokaina i švercom cigareta.

“MANS poziva Specijalnog državnog tužioca da što hitnije otvori istragu po ovom slučaju, detaljno ispita poslovanje Prve Banke i pomenute transakcije te definiše kakve su prirode bile veze pripadnika kriminalnog klana Darka Šarića i porodice premijera Mila Đukanovića”, navodi se u saopštenju te NVO.

MANS se poziva na podatke do kojih je došla regionalna mreža istraživačkih novinara OCCRP koji pokazuju da je Prva banka omogućila kompanijma povezanim sa Drakom Šarićem, te Radulovićem i Subotićem da preko računa u toj banci dobijaju kredite pod neuobičajeno povoljnim uslovima, za koje postoji osnovana sumnja da su korišćeni za pranje novca.
XS
SM
MD
LG