Dostupni linkovi

Podgorica odbacila ruske tvrdnje o neprijateljskim izjavama Đukanovića


Ministarstvo vanjskih poslova i evropskih integracija (MVPEI) Crne Gore odbacilo je, kako su naveli, neprimjerene i proizvoljne ocjene i stavove izrečene u saopštenju Departmana za informacije i štampu Ministarstva vanjskih poslova Rusije, povodom posjete crnogorskog premijera Mila Đukanovića Vašingtonu.

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da neprijateljske izjave Đukanovića, tokom njegove posjete Sjedinjenim Američkim Državama, kao i pridruživanje Crne Gore Evropskoj uniji (EU) u sankcijama protiv Rusije izazivaju duboko razočarenje.

“Sve što je premijer iznio javno i u razgovorima sa američkim zvaničnicima u skladu je sa nacionalnim interesima Crne Gore i njenim spoljnopolitičkim opredjeljenjima za članstvo u NATO i EU, i nije antiruski intonirano”, saopšteno je iz MVPEI.

Ministarstvo, kako se dodaje, izražava uvjerenje da će odnosi i saradnja Crne Gore i Rusije nastaviti da se razvijaju u duhu viševjekovne tradicije i “suverenog prava svake države da odlučuje o svom unutrašnjem razvoju i spoljnopolitičkim prioritetima”.
XS
SM
MD
LG