Dostupni linkovi

Novi protesti nezadovoljnih boraca pred parlamentom RS


Danas bi se u Banjoj Luci u 12 sati nezadovoljni demobilisani borci Vojske RS trebali okupiti pred Narodnom skupštinom kako bi izrazili svoje nezadovoljstvo zbog činjenice da entitetski parlament nije uvrstio u dnevni red razmatranje njihovih zahtjeva.

NS svoje redovno zasjedanje počela je u utorak 08. aprila, a zahtjevi boraca su joj dostavljeni 19. marta.

Duško Vukotić, predsjednik Udruženja veterana RS na jučerašnjem protestu u Doboju potvrdio je da su zahtjevi nezadovoljnih boraca osnivanje fonda za pomoć nezaposlenim demobilisanim borcima i objavljivanje registra boraca.

Prema riječima predsjednik Narodne skupštine RS Igora Radojičića o zahtjevima koje su entitetskom parlamentu uputili nezadovoljni borci RS postupaće se kao i sa svakom drugom inicijativom građana.

Odluka o tome hoće li se o tom pitanju parlament izjašnjavati donijeće se nakon provođenja procedure utvrđene poslovnikom o radu Narodne skupštine RS, kazao je Radojičić.

Da bi se zahtjevi nezadovoljinih boraca našli u dnevnom redu NS o njemu bi se prije početka redovne sjednice trebao izjasniti skupštinski Odbor za boračko – invalidsku zaštitu. Iako je sjednica ovog odbora ranije bila najavljena , do nje nije ni došlo. Od pet članova odbora četiri su iz vladajuće većine SNSD-a (3 ) i Demokratskog narodnog saveza (1).

Opozicija u entitetskom parlamentu smatra da je ovo samo potvrda da aktuelna većina ne želi da se zahtjevi nezadovoljnih boraca nađu na dnevnom redu Narodne skupštine.
XS
SM
MD
LG