Dostupni linkovi

Vučić ponudio učešće u Vladi Savezu vojvođanskih Mađara


U sjedištu naprednjaka završeni razgovori SNS i Saveza vojvođanskih Mađara o formiranju buduće vlade Srbije.Predsjendik Aleksandar Vučić ponudio je Ištvanu Pastoru učešće u Vladi.

Lider naprednjaka izjavio je poslije sastanka da je Srpska napredna stranka ponudila Savezu vojvođanskih Mađara da učestvuje u novoj Vladi Srbije. "Želimo tu koaliciju i da zajedno radimo", rekao je Aleksandar Vučić i dodao da na današnjem sastanku nije bilo riječi o pitanju većine u Skupštini Vojvodine.

"Nismo se bavili postavljanjem pitanja većine u Skupštini Vojvodine. Najveći teret pokrajinske vlasti je pitanje legitimiteta vlasti", rekao je Vučić novinarima nakon sastanka sa predsednikom SVM Ištvanom Pastorom.

Predsjednik Saveza vojvođanskih Mađara je nakon sastanka rekao da je SVM spreman da bude partner u rešavanju problema u Srbiji i izrazio uverenje da će program te stranke moći da bude deo programa buduće vlade.

Pastor je rekao da je zadovoljan današnjim razgovorom i da poziv doživljava kao priznanje stranci i potvrdu toga da se isplati biti pošten. "Ništa novo od Vučića nismo čuli, čuli smo ono za šta smo ubeđeni da odgovara stvarnosti. Sigurno je da ova situacija u Srbiji nije nastala proteklih godinu dana. Sada je strmina prevelika, ruksak pretežak, počinju nam pucati ligamenti i ograničeni smo što se tiče manervskog prostora", rekao je Pastor.
XS
SM
MD
LG