Dostupni linkovi

Beograd:Ubijen bivši Arkanov telohranitelj


Rade Rakonjac, nekadašnji telohranitelj Željka Ražnatovića Arkana, ubijen je u pucnjavi u Zvečanskoj ulici u kafiću "Mariki", prenosi Blic.U pucnajvi koja se dogodila oko 12 sati ranjene su još dvije osobe.

Bjelopoljac Rade Rakonjac (51), nekadašnji telohranitelj i gardista Željka Ražnatovića Arkana (41) i bliski prijatelj Luke Bojovića (40), preminuo je posle ranjavanja.

Pucnjava se dogodila oko 11.40 sati u kafiću Mariki, u Zvečanskoj 56, nedaleko od stadiona Fudbalskog kluba Partizan.

Kako je Tanjugu izjavila portparolka Hitne pomoći Nada Macura, ta služba prevezla je dve osobe stare oko 55 i 60 godina, od kojih je prva sa nekoliko hitaca iz vatrenog oružja pogodjena u vrat, dok je drugu metak pogodio u desnu potkolenicu.

Muškarac koji je pogodjen u vrat bio je svestan prilikom intervencije ekipe Hitne pomoći, ali je na putu ka Vojno-medicinskoj akademiji gubio svest, zbog čega je prebačen na odeljenje reanimacije, rekla je Macura.

RTS javlja da je nekoliko minuta kasnije, u Ulici Radovana Simić Cige, ispred broja 42, eksplodirao je automobil marke "alfa romeo" iz koga su prethodno izašla dva mladića.

U ovom trenutku nije jasno da li su ova dva događaja povezana. Međutim, kako Blic saznaje, kola iz kojih je pucano na Rakonjca su zapaljena na Voždovcu.

Rakonjac je privođen tokom policijske akcije “Sablja”.

On je u Srpskoj dobrovoljačkoj gardi imao čin pukovnika, prema pisanju medija označen je kao osoba bliska Luki Bojoviću (40), a njegovo ime pominje se i u plavoj i u beloj knjizi o kriminalnim klanovima crnogorske i srpske policije.

Zvanično, međutim, Rakonjac nikada nije osuđivan.
XS
SM
MD
LG