Dostupni linkovi

Sanaderova obrana:Optužnica protiv Hernadija pritisak na sud


Obrana bivšeg hrvatskog premijera i predsjednika HDZ-a Ive Sanadera ocijenila je da je podizanje optužnice protiv direktora MOL-a Zsolta Hernadija u vrijeme dok Vrhovni sud razmatra žalbe na presudu u slučajevima Hypo i Ina - MOL pritisak na sud, odnosno "pokazivanje mišića o strane državnog odvjetništva".

"Radi se o još jednom pokušaju pritiska na sud", kazala je Sanaderova odvjetnica Jadranka Sloković, nakon što je na Vrhovnom sudu poslijepodne okončan javni dio žalbenog postupka na prvu nepravomoćnu presudu kojom je Sanader zbog primanja mita od Hernadija osuđen na deset godina zatvora.

"Nakon što je istraga dovršena nije bilo razloga da se optužnica pojavi baš na dan kada je počeo drugostupanjski postupak na Vrhovnom sudu", dodala je Sloković ističući da je riječ o vrlo nekorektnom postupku državnog odvjetništva.

"No, nadamo se da će sud odoljeti pritisku jer odluku ionako treba donijeti na temelju stanja u spisu", zaključila je odvjetnica.

Optužnicu protiv Hernadija zbog davanja mita Sanaderu koji je Mađarima zauzvrat, navodno, prepustio upravljačka prava u Ini Uskok je podnio jučer, a danas je došla na zagrebački Županijski sud gdje će mu se, ako optužnica bude potvrđena, suditi u odsutnosti.
XS
SM
MD
LG