Dostupni linkovi

Dragan Marković podneo zahtev za razrešenjeZamenik direktora Bezbednosno-informative agencije Srbije (BIA) Dragan Marković podneo je danas zahtev za razrešenje sa te funkcije, javljaju beogradski mediji.

Dragan Marković je juče saopštio da ne želi da "neistine u medijima" utiču na ugled BIA i da se stvara utisak da on sa pozicije zamenika direktora BIA utiče na istragu protiv uhapšenog direktora inspekcije rada Dragoljuba Peurače ili bilo koju drugu istragu.

Marković je naveo da se sa Peuračom "slučajno sreo" u hotelu Hajat i da nema nikakve veze sa događajem posle kojeg je Peurača uhapšen.

Policija je uhapsila Peuraču zbog sumnje da je uzeo mito od 15.000 evra u hotelu Hajat od predstavnika firme koja posreduje u angažovanju radnika za Naftnu industriju Srbije.

Pre najave Markovića da će podneti zahtev za razrešenje potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić najavio je da će Vlada o razrešenju Markovića raspravljati po povratku delegacije iz Brisela, gde se danas održava nova runda dijaloga Beograda i Prištine.
XS
SM
MD
LG