Dostupni linkovi

Keri i Lavrov u Parizu o Ukrajini


U Parizu je večeras počeo sastanak ministara spoljnih poslova SAD i Rusije, Džona Kerija i Sergeja Lavrova, s ciljem da se pronađe diplomatsko rešenje za krizu u Ukrajini, javio je AFP.

Sastanak se održava u rezidenciji ruskog ambasadora u Parizu, a pre susreta dvojica diplomata su se slikala pred fotoreporterima.

"Hvala svima", rekao je Keri pre početka sastanka, a Lavrov dodao na engleskom "Srećno i dobro vam veče".

Lavrov je ranije danas izjavio da je Kontakt grupa koju je Zapad predložio za posredovanje u razgovorima između Rusije i Ukrajine, potpuno neprihvatljiva, jer podrazumeva da Moskva treba da počne dijalog s onima koji su preuzeli vlast u Kijevu, preneo je Itar-Tas.

Lavrov je u televizijskoj emisiji "Vesti subotom", rekao i da su njegovi nedavni razgovori s američkim državnim sekretarom u Hagu, kao i kontakti s predstavnicima Nemačke, Francuske i nekoliko drugih zemalja, pokazali da postoje zajedničke inicijative koje bi mogle da budu ponuđene Ukrajini.

Keri je juče, vraćajući se iz Saudijske Arabije u SAD, iznenada, na pola puta, promenio plan i zaustavio se u Evropi, da bi razgovarao o ukrajinskoj krizi.
XS
SM
MD
LG