Dostupni linkovi

Vujanović: Crna Gora će istražiti slučaj privatizacije Telekoma


Crna Gora je odlučna da istraži sve u slučaju privatizacije Telekoma Crna Gora i da pokaže vrlo visoku odgovornost svim interesovanjima koji zahtijevaju utvrđenje činjeničnog stanja i dokaze kojima će se to stanje utvrditi, kazao je danas predsjednik Crne Gore Filip Vujanović.

“Već smo čuli saopštenje specijalne tužiteljke Đurđine Ivanović koja je rekla da je u veoma značajnoj mjeri pretežno istražen taj slučaj, i da će se i nadalje istraživati i utvrditi puna istina. Dosadašnja istraga nije pokazala da ima bilo kakvog osnova za bilo čiju krivicu, ali je Crna Gora odlučna da pokaže jedan potpuno odgovoran odnos vodeći se sa onim principima, koje je stalno ponavljam. Dakle, svi su jednaki pred zakonom" rekao je Vujanović i dodao:

"Od ove države apsolutno niko nema zahtjeve da se bilo ko tretira na drugačiji način da se bilo ko proglasi krivim ako nema dokaze za to i ako nije kriv”, kazao je Vujanović npvinarima nakon otvaranja EU info centra u Podgorici.

Komnetarišući saopštenje Ambasade SAD u Crnoj Gori da je bilo podmićivanja crnogorskih državljana u privatizaciji Telekoma Vujanović je kazao da doživljava odnos međunarodne zajednice odnosom koji, ne samo “Crna Gora, nego svaka država koja je članica međunarodne zajednice mora veoma da uvažava”.

“Sjedinjene Američke Države su naš vrijedan strateški partner. SAD su partner koji je veoma razumio Crnu Goru. Prema tome sa visokim respetkom sve države EU i NATO poštujemo, a SAD su istinski prijatelj Crne Gore i doživljavamo sve ono što je iz SAD saopšteno kao očekivanje prijatelja”, zaključio je Vujanović.
XS
SM
MD
LG