Dostupni linkovi

U Predsjedništvu BiH bez sagalsnosti o Ukrajini i Krimu


BiH se nije pridružila zajedničkoj izjavi članica Evropske unije o stanju u Ukrajini, jer u državnom vrhu BiH nije o tome postignuta saglasnost, saopšteno jedanas u Sarajevu.

Član Predsedništva BiH Nebojša Radmanović obavijestio je danas ambasadora Ruske Federacije u BiH Aleksandra Bocan Haračenka da je EU poslala zahtev BiH da se pridruži izjavi EU o političkoj situaciji u Ukrajini, ali da se BIH nije izjasnila jer ne postoji konsenzus u Predsedništvu BiH, koji je neophodan u usaglašavanju spoljnopolitičkih pitanja.

Kako se navodi u saopštenju Predsedništva BiH, Haračenko je Radmanoviću prenio zvaničan stav Rusije o političkim aktivnostima na Krimu, koje su prema mišljenju ruske strane sve u skladu s međunarodnim pravom.

Radmanović, srpski član Predsedništva BIH, rekao je da u Predsjedništvu BiH postoje različita mišljenja o krizi u Ukrajini, navodi se u saopštenju iz te institucije.

Predsjedništvo BiH je povodom stanja u Ukrajini početkom marta usvojilo izjavu u kojoj se poziva na "smirivanje napetosti" i "rješavanje krize mirnim putem".
XS
SM
MD
LG