Dostupni linkovi

Nastavak završnih riječi na suđenju za Pukanićevo ubojstvo


U Specijalnom sudu u Beogradu danas bi, na suđenju za ubojstvo vlasnika hrvatskog "Nacionala" Ive Pukanića, završne riječi trebalo da iznese prvooptuženi Sreten Jocić, zvani Joca Amsterdam.

Jocić je jučer trebalo iznese završne riječi, ali je zbog njegovih zdravstvenih problema, odnosno bolova u želucu, promijenjen redoslijed, pa je završnu riječ dao Milenko Kuzmanović, trećeoptuženi za sudjelovanje u ubojstvu Pukanića i njegovog suradnika Niku Franića 23. listopada 2008. u Zagrebu.

Kuzmanović, koji se tereti za pomaganje i logistiku prilikom atentata, rekao je da nema veze s ubojstva, ocijenivši da je Specijalno tužiteljstvo kršilo zakon i da "istrage nije ni bilo u ovom slučaju".

Krajem siječnja Tužiteljstvo za organizirani kriminal predložilo je sudu da Jocića osudi na 40 godina zatvora zbog organiziranja ubojstva, a istu kaznu je tražilo i za pripadnika beogradskog dijela njegove ekipe Željka Milovanovića, kao direktnog izvršitelja ubojstva.

Za Milenka Kuzmanovića koji je, prema stavu tužiteljstva, bio zadužen za logističku podršku Jocićevoj skupini, tužiteljstvo je tražilo kaznu "ne manju od 15 godina zatvora, prenosi Tanjug.
XS
SM
MD
LG