Dostupni linkovi

Na zaplijenjenom brodu nađeno 40 raketa dugog dometaIzraelska vojska saopštila je u nedjelju da je pronašla četrdeset raketa dometa do 160 kilometara, 181 granata i 400.000 metaka na brodu koji su njene snage presrele i koji je, prema njenim navodima, prenosio iransko oružje u pojas Gaze.

Izraelska vojska je 5. marta presrela brod u Crvenom moru na oko 1.600 kilometara južno od Izraela, kod obala Sudana i Eritreje.

Tada je navedeno da je brod "Klos C" prenosio rakete M-302 napravljene u Siriji, a da tovar šalje Iran za ekstremiste u pojasu Gaze.

"Vojska je završila večeras istovar i inspekciju kontejnera s oružjem pronađenih na brodu Klos-C5. Na brodu je nađeno 40 raketa (tipa M-302, dometa do 160 kilometara), 181 granata od 122 mm i oko 400.000 metaka kalibra 7.62" navela je vojska u saopštenju.

Istovar i inspekcija su izvršeni u luci Ejlat na jugu Izraela.

"Svaka od ovih raketa predstavlja prijetnju za bezbjednost građana Izraela. Svaki metak, svaka raketa koje su nađene imaju izraelsku adresu", rekao je načelnik generalštaba izraelske vojske, general Beni Ganc.

On je dodao da napori Izraela da spriječi širenje oružja u region nisu završeni.
XS
SM
MD
LG