Dostupni linkovi

Lazarević izjavio da neće biti svjedok saradnik protiv Šarića


Branko Lazarević, bivši šef kabineta ministra policije Srbije Ivice Dačića, rekao da je tokom iskaza o aferi "Šarić" govorio istinu, da nije nikoga štitio i da ne planira da bježi.

''Ni sa kim se nisam dogovarao, niti tražio povlašćeni položaj. Nikoga nisam štitio. Izneo sam istinu'', rekao je Lazarević za današnje ''Novosti'' govoreći o svojoj ulozi u aferi ''Šarić'' .


Lazarević je rekao da je načelniku Uprave kriminalističke policije MUP-a Srbije obećao da će se u zakazano vrijeme pojaviti na saslušanju, što je i učinio, i da ga je iznenadilo što su mu oduzeli pasoš, jer ne namjerava da beži iz zemlje.

Lazarević, nekadašnji šef kabineta ministra policije Ivice Dačića i otpravnik ambasade Srbije u Atini, osumnjičen je, za odavanje službene tajne narko-klanu Darka Šarića.

On izričito odbija spekulacije da je napravio tajni dogovor sa tužilaštvom, po kojem bi trebalo da se pojavi kao zaštićeni svjedok u aferi koja već mjesecima potresa Srbiju.

Lazarević je rekao i da se najviše brine za bezbednost svoje porodice i da je njegovoj supruzi, krajem 2008. prećeno telefonom, uz pominjanje njegovog imena.

XS
SM
MD
LG