Dostupni linkovi

Keri danas u Rimu


Američki državni sekretar Džon Keri trebalo bi da se danas u Rimu sastane sa evropskim zvaničnicima povodom krize u Ukrajini, saopštio je jedan američki zvaničnik.

Keri, koji je doputovao u Rim na međunarodni sastanak o Libiji, trebalo bi da se sastane sa ministrima i zamjenicima ministara spoljnih poslova Italije, Francuske, Britanije i Njemačke, precizirao je neimenovani ovaj zvaničnik.

Američki državni sekretar sastao se juče sa evropskim ministrima, uključujući ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova, sa kojima je razgovarao o ukrajinskoj krizi.Sinoć je u Parizu po okončanju sastanka rekao da se nada da će se sa Lavrovov vidjeti danas u Rimu.

Evropski lideri održaće danas u Briselu vanredni sastanak na kome će razgovarati o pronalaženju načina za pomoć Ukrajini i odgovoru na rusku intervenciju na Krimu.

U Rimu se danas održava međunarodna konferencija o Libiji na kojoj zapadne sile treba da razmotre načine za pomoć ovoj državi da se izbori sa haosom kojim je zahvaćena, prenio je AFP.
XS
SM
MD
LG