Dostupni linkovi

U Sarajevu uhapšen član kriminalne grupe Nasera KeljmendijaPolicijski službenici Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) danas su na području Sarajeva uhapsili Fadila Šolbauera (Scholbauer), državljanina Austrije.

Šolbauer (55) je uhapšen po nalogu Tužilaštva BiH i Suda BiH, u nastavku istrage u predmetu rasvetljavanja organizovanog kriminala kodnog naziva "Lutka", zbog sumnje da je kao član organizovane kriminalne grupe kojom je rukovodio Naser Keljmendi učestvovao u prebacivanju heroina iz Turske u zemlje Zapadne Evrope.

Radi se o osobi koja je dugi niz godina meta policijskog istraživanja zemalja u regionu i šire, posebno policijskih organa Austrije, navodi se u saopštenju SIPA.

Prilikom rada na ovom predmetu ostvarena je intenzivna saradnja sa Euleksom i policijskim organima Austrije.

U saopštenju se navodi i da su u toku pretresi stambenih objekata i poslovnih prostora koje koristi Šolbauer, u potrazi za eventualnim dokazima, kao i da SIPA nastavlja aktivnosti na rasvetljavanju velikog broja ubistava, razbojništava, iznuda i drugih teških krivičnih dela, koja su po intenzitetu i načinu izvršenja ozbiljno narušila sigurnost građana BiH.
XS
SM
MD
LG