Dostupni linkovi

Ruski marinci marširaju u bazi u Sevastopolju
Ruski marinci marširaju u bazi u Sevastopolju

Rusko zauzimanje Krima

12:27 30.3.2014.
Rusija će odgovoriti ukoliko EU bude građanima Krima izadavala šengenske vize samo na ukrajinske pasoše, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov. Ljudi koji žive na Krimu i koji su izabrali rusko državljanstvo izrazili su želju da žive u zemlji koja odgovara njihovim kulturološkim i jezičkim potrebama, rekao je Lavrov. "Ukoliko bi Evropska unija preduzela takav korak - da od njih traži ukrajinske pasoše, da bi ima dala vize, ja sam uveren da ćemo mi odgovoriti na tu meru tako da EU bude jasno da je kršenje ljudskih prava neprihvatljivo", precizirao je Lavrov.
08:25 30.3.2014.
Američki državni sekretar Džon Keri i ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov sastaće se danas u Parizu. Razgovaraće o rešavanju ukrajinske krize.
17:39 28.3.2014.
Kineski predsednik Si Đinping rekao je tokom posete Berlinu da njegova zemlja nema “vlastiti interes“ kada je reč o ukrajinskoj krizi i da se nada da će sve strane koje su u nju uključene „raditi na tome da se nađe diplomatsko rešenje za konflikt“.
"Da sam na mestu Rusije, ne bih bila zadovoljna brojem glasova", izjavila je nakon susreta sa kineskim zvaničnikom nemačka kancelarka Angela Merkel, aludirajući na rezoluciju o nelegalnosti pripajanja Krima koju je izglasala Generalna skupština UN.
17:07 28.3.2014.
Rok verzija ukrajinske himne koju je obradio jedan od učesnika protesta na Majdanu imala je za nekoliko dana ogroman broj gledanja na Youtubeu.

Učitajte više sadržaja...

XS
SM
MD
LG