Dostupni linkovi

Nastavlja se suđenje Miroslavu MiškovićuU Višem sudu u Beogradu danas će biti nastavljeno suđenje vlasniku kompanije “Delta” Miroslavu Miškoviću i ostalim optuženima za malverzacije prilikom privatizacije putarskih preduzeća.

Optužnica tereti Miškovića i još deset optuženih, među kojima su njegov sin Marko i vlasnik “Nibens grupe” Milo Đurašković, da su od 2005. do 2010. godine putarska preduzeća, iz kojih su nezakonito izvlačili novac, oštetili za 16,95 milijardi dinara, a utajom poreza budžet za 472 miliona dinara.

Suđenje je zakazano i za sutra, a iznošenje odbrane trebalo bi da nastavi Milo Đurašković. Miroslav Mišković pušten je 23. jula iz pritvora koji mu je zamijenjen jamstvom od 12 miliona eura u dinarskoj protivvrijednosti, a koje je uplatila njegova kompanija kako bi se branio sa slobode.

Apelacioni sud u Beogradu nedavno je potvrdio rješenje Višeg suda, kojim je Miškoviću produžena zabrana napuštanja boravišta za još tri mjeseca i produžena mjera privremenog oduzimanja pasoša.
XS
SM
MD
LG