Dostupni linkovi

Prestala da radi jedna od najvećih mjenjačnica bitkoina


Mt. Gox, jedna od najvećih mjenjačnica bitkoina na svijetu, prestala je da radi čime je ta virtuelna valuta pretrpjela još jedan veliki udarac.

Više kompanija povezanih s bitkoinom saopštilo je u utorak da je Mt. Gox sa sjedištem u Tokiju zatvoren, pošto je pretrpio katastrofalne gubitke, prenosi Blic.

"U svjetlu nedavnih novinskih izveštaja i potencijalnih posljedica po operacije Mt. Gox-a i tržišta, odlučeno je da na neko vrijeme zatvorimo sve operacije kako bi zaštitili sajt i naše korisnike", navodi se na sajtu Mt. Goxa.

Istaknute kompanije povezane s bitkoinima, poput Coinbase iz San Franciska i BTC China, poslale su poruku ohrabrenja u tu valutu navodeći da je krah Mt. Gox-a izolovani slučaj lošeg upravljanja, prenosi Blic.

"Kao i u svakoj novoj industriji, postoje loši učesnici koji treba da budu iskorenjeni i to je ono što smo danas videli", navodi se u zajedničkom saopštenju.

Bitkoin je od stvaranja 2009. godine postao popularan među zaluđenicima za tehnologiju i avanturistima među investitorima, pošto ta valuta omogućava neposredne transakcije, kupovinu dobara i usluga i razmjenu novca bez banaka, kreditnih kartica i drugi trećih strana. Zbog komplikovane tehnologije, teško je ustanoviti koliko ljudi na svijetu posjeduje bitkoine.
XS
SM
MD
LG