Dostupni linkovi

Bevanda u Lonodonu razgovarao sa Haguem


Predsjedavajući Vijeća ministra BiH Vjekoslav Bevanda susreo se danas na marginama konferencije EBRD-a Londonu s ministrom vanjskih poslova Velike Britanije, Williamom Hagueom s kojim je razgovarao o preprekama koje BiH ima na putu ka Europskoj uniji i mogućnostima za njihovo otklanjanje.

Sugovornici se suglasili da bi rješavanje dva preostala zadatka iz Mape puta otvorilo vrata europskoj budućnosti Bosne i Hercegovine i da je potrebno uložiti dodatne napore kako bi se postigao dogovor koji bi BiH pokrenuo naprijed.

Hague je rekao da je Velika Britanija spremna nastaviti pružati potporu Bosni i Hercegovini u procesu euroatlantskih integracija.

Sagovornici su pozdravili održavanje susreta, poput današnje konferencije, koji podstiču unapređenje regionalne saradnje i bilateralnih odnosa zemalja zapadnog Balkana te zaključili da je neophodno da države iz regije pruže potporu jedna drugoj na putu ka punopravnom članstvu u Europskoj uniji, saopšteno je iz Generalnog sekretarijata Vijeća ministara BiH.
XS
SM
MD
LG