Dostupni linkovi

Šikorski: Pregovori u Ukrajini u delikatnoj fazi



Pregovori o okončanju krize u Ukrajini su u "delikatnoj" fazi, napisao je danas šef poljske diplomatije Radoslav Šikorski na Tviteru.

"Delikatan trenutak u vezi sporazuma o rešenju krize u Ukrajini. Sve strane treba da imaju u glavi da kompromis ne može da bude 100 odsto zadovoljavajući za sve", napisao je ministar na svom Tviter nalogu posle sastanka sa ukrajinskim predsendikom Viktorom Janukovičem.

Janukovič je prethodno saopštio da je postignut sporazum o izlasku iz krize sa opozicijom i uz posredovanje EU, i najavljeno je da će on danas biti potpisan.

Janukovič je takođe objavio da će organizovati prevremene predsedničke izbore, ustavnu reformu i formiranje vlade nacionalnog jedinstva.

Agencije javljaju da nije sigurno da će ovaj sporazum prihvatiti opozicija.

U drugom tvitu poljski ministar je naveo da je krenuo sa svojim nemačkim kolegom Frank-Valterom Štajnmajerom da se sastane sa aktivistima na Trgu nezavisnosti (Majdan), centru tromesečnog protesta opozicije, da sa njima razgovara o nacrtu sporazuma koji je danas prepodne dogovoren s predsednikom Janukovičem.
XS
SM
MD
LG