Dostupni linkovi

Krivokapić: Vlast je najodgovornija za neusvajanje zakona


Neusvajanje prijedloga Zakona o izboru odbornika u poslanika je veoma loše za crnogorski parlamentarizam, a najviše odgovornosti za to snosi vlast. Sada se vidi ko je u ovaj proces ušao sa dobrom voljom, a ko ne, istakao je predsjednik crnogorske Skupštine Ranko Krivokapić.

“Sada se vidi ko je u ovaj poces ušao sa dobrom voljom, a ko ne. Ovo je veoma loše za crnogorski parlamentarizam. Zbog toga na proljećne lokalne izbore ulazimo sa produbljenim nepovjerenjem u izborni proces. Zahvaljujem se kolegama koje su radile u Radnoj grupi i uradile dosta dobrog po tom pitanju, ali u datom trenutku je ključna politička volja da se napravi iskorak”, istakao je Krivokapić nakon sjednice Parlamenta.

Ipak, kako je dodao, ne treba odustati, već krenuti sve ispočetka.

“Umjesto da uđemo sa većim povjerenjem ulazimo sa produbljenim nepovjerenjem. Sa tom činjenicom svako treba da preuzme odgovronost. Najveća je odgovornost na vlasti”, naglasio Krivokapić.

Podsjećamo, poslanici Skupštine Crne Gore nijesu danas usvojili Izborni zakon. Za zakon je glasalo 42 poslanika opozicije i Socijaldemokratske partije, a uzdržano je bilo 27 poslanika Demokratske partije socijalista DPS.

Glasanju nijesu prisustvovali poslanici Bošnjačke stranke i albanskih partija koji su ranije napustili skupštinsko zasijedanje.
XS
SM
MD
LG