Dostupni linkovi

Od snijega poginulo deset studenata na fakultetu u Južnoj Koreji


Najmanje deset studenata je poginulo, a 100 povrijeđeno kada se, pod težinom snijega, srušio amfiteatar na fakultetu na jugu Južne Koreje.Strahuje se da je broj žrtava veći, jer je na desetine studenata ostalo zatrpano ispod ruševina, prenose agencije.

Nesreća se dogodila u Gjengđu, 370 kilometara južno od Seula, tokom koncerta povodom dobrodošlice brucošima upisanim na studije stranih jezika Univerziteta Busan.

Policija je navela da je proslavi prisustvovalo 565 studenata.

Prema nezavničnim informacijama, vjeruje se da je uzrok nesreće popuštanje krovne konstrukcije pod nataloženim snijegom nakon vejavice, ali to nije službeno potvrđeno.

Više od 560 studenata prve godine prisustvovalo je jučerašnjem koncertu povodom dobrodošlice brucošima upisanim na studije stranih jezika Univerziteta Busan.

Porodice i roditelji nastradalih bijesni su zbog, kako tvrde, propusta u organizaciji, jer se koncert održavao u montažnom hangaru, objektu koji se uglavnom koristi kao skladište.

Oko 1,4 hiljade spasilaca i radnika drugih službi, uz pomoć teške mehanizacije, učestvuje u potrazi za ranjenima i preživjelima.
XS
SM
MD
LG