Dostupni linkovi

Tri ponude za brodogradilište u Bijeloj


Kompanije iz Italije, Holandije i Litvanije dostavile su dokumenta za kvalifikaciju na tenderu za prodaju 61,6 % kapitala Jadranskog brodogradilišta u Bijeloj.

Saveta za privatizaciju Vlade Crne Gore je 21. januara raspisao tender za prodaju većinskog paketa akcija brodogradilišta u Bijeloj, što je treći pokušaj prodaje tog preduzeća.

"Dokumentaciju za kvalifikaciju na tender dostavile su 'Fincantieri' iz Italije, 'Damen Shipyards Group' iz Holandije i litvanski konzorcijum 'Blotraco Shipping Ltd Kipar, Roman Denkovych i UAB Litana'", navodi se u saopštenju Saveta.

Rok za podnošenje obavezujućih ponuda je 15. april.

Uslovima tendera predviđene su investicije od minimum 15 miliona evra u osnovna sredstva, u cilju začetka i razvoja delatnosti remonta jahti i megajahti, za period od tri godine.

Budući investitori bi, u skladu sa uslovima tendera, trebalo da dostave poslovni i razvojni plan remonta jahti i megajahti, za period od tri godine i da dostave izjave o bezuslovnom prihvatanju obaveze za ispunjenje ekoloških standarda EU i pozitivnih propisa Crne Gore, u periodu od najviše godinu i po od potpisivanja kupoprodajnog ugovora.

Za brodogradilište u Bijeloj već dva puta je bezuspešno raspisivan tender - prvi u oktobru 2007., a drugi u novembru 2008. godine.
XS
SM
MD
LG