Dostupni linkovi

Vučić:Nadležni će ispitati svaku sumnju o ubistvu Đinđića


Potpredsjednik Vlade Srbije u ostvci, Aleksandar Vučić rekao je danas da će nadležni organi obaviti posao gdje god da postoji sumnja da se krije zločin ili se nalaze neki novi motivi.

Vučić je novinarima u Beogradu rekao da ne želi da komentariše izjavu izvjestioca Evropskog parlamenta za Srbiju, Jelka Kacina o dokumentaciji u vezi sa atentatom na premijera Srbije Zorana Đinđića 2003. godine.

Kacin je izjavio da je obaviješten da postoji dodatna dokumentacija "van Srbije" koja je vezana za pozadinu atentata na Đinđića, što može biti iskorišćeno ako nova istraga bude pokrenuta.

"Taj odgovor mora da da Srbija, i to prije svega sama zbog sebe, a ne zbog zahtjeva EU. Da bi vladavina prava bila zaista ukorenjena..., moraju se raščistiti sva otvorena pitanja vezana za djelovanje službi bezbjednosti i njihovih veza sa organizovanim kriminalom i
političkim strukturama. Svi ovi elementi su zastupljeni u atentatu na Đinđića", rekao je Kacin za nedeljno izdanje novosadskog "Dnevnika".

Kacin je dodao da mu je drago što je bilo pozitivnih reakcija srpskih zvaničnika i naveo da naročito ohrabruje izjava ministra pravde Nikole Selakovića da se mora staviti tačka na to pitanje jednom za svagda.
XS
SM
MD
LG