Dostupni linkovi

Zimska oluja paralisala istok SADOd posljedica najnovije zimske oluje, koja je pogodila istočnu obalu SAD, poginula je najmanje 21 osoba. Oluja je izazvala otkazivanje više od 6.000 letova, a stotine hiljada ljudi na zaleđenom jugu ostalo je bez struje.

Ovo najnovije nevrijeme tokom izuzetno oštre zime u istočnom dijelu SAD prvo je u srijedu pogodilo južne države Džordžiju, Južnu Karolinu i Sjevernu Karolinu, pa je zatim krenula ka sjeveru.

U američkoj prijestolnici Vašingtonu palo je oko 30 centimetara snijega i zatvorene su savezne kancelarije, škole kao i dva glavna aerodroma. U Njujorku je palo oko 20 centimetara snijega, a očekuju se padavine i tokom noći.

Najmanje 18 smrtnih slučajeva dogodila su se zbog nevremena, uglavnom se radi o saobraćajnim nesrećama.

U Njujorku je sindikat profesora kritikovao gradonačelnika Bila de Blazija što je odlučio da ne zatvara njujorške škole. Gradonačelnik je rekao da mnogi roditelji zavise od škola da im čuvaju djecu dok su na poslu.

Oko 570.000 domaćinstava i firmi ostalo je bez struje u južnim državama.

Meteorolozi kažu da je ovo jedna od najtežih zimskih oluja koje je pogodilu Atlantu, najveći grad na jugu, od 1973. godine, prenosi BBC.
XS
SM
MD
LG