Dostupni linkovi

Nikolić:Srbiji važna EU ali i Rusija


Predsjednik Srbije, Tomislav Nikolić istakao je da je članstvo u EU važan cilj za Srbiju, ali da joj je podjednako važno i očuvanje odličnih odnosa sa Rusijom.

"Uvjereni smo da će proces priključenja Srbije Evropskoj uniji dati dodatnu vrijednost uzajamnim vezama Republike Srbije i Ruske Federacije”, rekao je Nikolić tokom razgovora sa zamjenikom ministra spoljnih poslova Ruske Federacije Aleksejem Jurjevičem Meškovim.

Nikolić i Meškov saglasili su se da je potrebno više promovisati zajedničke projekte koje su pokrenule ruske i srpske kompanije, prije svega zbog toga što bi njihov pozitivan ishod bio dobar znak za brojne ruske investitore koji su zainteresovani da ulažu u srpsku privredu, saopštila je pres služba predsjednika.

Govoreći o realizaciji projekta "Južni tok”, predsjednik Srbije je izrazio zadovoljstvo što se sve odvija prema planu i istakao potrebu da se efikasno rješavaju svi tehnički problemi koji bi se mogli pojaviti.

Zamjenik ministra spoljnih poslova Ruske Federacije rekao je da "Južni tok” nije samo gasovod, već predstavlja i mehanizam kojim će se drastično poboljšati ekonomski i privredni uslovi u zemljama kroz koje će proći.
XS
SM
MD
LG